Om Hvalfugl

The music of Hvalfugl is so damn beautiful. The trio’s debut album By stakes out territory where Scandinavian folk and Nordic Jazz share a border, which means you’re gonna get some lovely melodic imagery set in an environment where a thick, moody ambiance has all kinds of potency.(..)
Trioen Hvalfugl har med albummet lavet et meget vellykket folk-album, der med inspiration fra dansk og svensk folkemusiks traditioner og en solid portion jazz er et fængende smukt album.(..)
Lige midt imellem byen og skoven, mellem pigen der sidder og fyren der danser, mellem musikeren der spiller, og musikeren der lytter, mellem latteren og eftertænksomheden, lige der, der befinder Hvalfugl sig. Og de har lavet en fantastisk plade. (..)
Musikken emmede af håb og friskhed og lagde således ikke just op til, at man skulle hjem og i seng, som koncerten nærmede sig midnat, men snarere, at man som lytter skulle op og i gang med en skøn dag – man kunne næsten høre fuglesangen for sig. (..)
(Rasmus Espersen om koncert til Aarhus Jazzfestival, Jazzfest.dk)

Jonathan Fjord Bredholt

Piano / Harmonium

Født i 1993 og opvokset i et musikalsk hjem, hvor både den danske og østeuropæiske musik har været bredt repræsenteret. Jonathan har spillet musik siden barns ben, og han har siden en meget tidlig alder dyrket sin interesse for nordisk folkemusik. Herudover bevæger han sig gerne i mange andre genre som jazz, pop og improvisationsmusik. Hans inspirationer kan høres gennem det alsidige og modne klaverspil med fokus på dynamik og udtryk. Blev uddannet som rytmisk pianist ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2017.

Jeppe Lavsen

Guitar

Født i 1992 og uddannet rytmisk guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2015. Jeppe har siden medvirket i flere århusianske bands og levet som freelance musiker. Med hans baggrund i jazz og improvisation har Jeppe en anderledes approach til folkmusikken. Gennem dynamisk temaspil, sfæriske klange, guitareffekter og lyde taget fra jazzens verden, giver han sin egen personlige fortolkning af stilarten.

Anders Juel Bomholt

Kontrabas

Født i 1992 og studerer folke- og verdensmusik ved Musikhögskolan i Göteborg. Anders har arbejdet en del med musik fra Norden og lader sig inspirere af en bred vifte af genrer når han komponere musik til Hvalfugl. Med sin store passion for melodispil og harmonier er Anders en unik kontrabassist, der med sin lyriske åre skaber melodiske passager i Hvalfugls musik.